Capoeira ABC

Capoeira ABC

Grupo Capoeira Pont-csoportunk megalakulása

2024. január 27. - Capoeira Pont

HUN:

Üdv a capoeristáknak, hatalmas örömmel jelentem be, hogy ma, január 27-én, megalakult az iskolánk GRUPO CAPOEIRA PONTO.

Bárki, aki követ engem, akár személyesen, akár a közösségi médiában, ismeri a természetemet, a karakteremet, valamint a tanítványaimmal és a capoeira közösséggel folytatott hiteles és őszinte munkámat, az ismeri a capoeira-ban az évek során eltöltött fáradságos és jelentős pályámat.

Hangsúlyozom azt is, hogy munkánk hál'Istennek folyamatosan fejlődik, olyan evolúción alapul, amely a szakmai életemre is kiterjedő személyes erkölcsi értékeken alapul.

Csoportunk neve sokat elárul személyemről, munkámról és tanítványaimról.

Mivel régóta foglalkozom capoeirával, és több hiábavaló és nem kellemes helyzetet is megfigyelhettem és szemtanúja lehettem olyan emberek tetteinek, akiknek céljuk, hogy csökkentsék sportágunk jelentőségét a társadalomban. Mindig is harcoltam a capoeira leértékelődése ellen, megmutatva az értékek és szokások növekvő inverzióját, amelyek megpróbálják rágalmazni és lealacsonyítani a capoeirát.

Szem előtt tartva a megbecsülésért folytatott küzdelmünket és annak tudatát, hogy a capoeirának megvan a maga tisztelete a rabszolgák kora óta, eljött az idő, hogy egy végső „PONT”-t tegyünk mindenre, ami leértékeli vagy félreértelmezi azt.

Most egy új "KIINDULÁSI PONT"-nal folytatjuk munkánkat, mindig tiszteletben tartva mindenkit, capoeiránk lényegét, kultúráját és hagyományait.

Üdvözlet mindenkinek.

Üdv: Mestre Panaca

BRA: 

Salve salve capoeiragem é  com imenso prazer e alegria que  hoje dia 27 de janeiro venho compartilhar com todas e todos a formação da nossa escola GRUPO CAPOEIRA PONTO.

Quem me acompanha e conhece minha árdua e significativa trajetória nos muitos anos de capoeira, seja pessoalmente ou nas redes sociais, sabe da minha índole, meu caráter e meu trabalho autêntico e genuíno com meus alunos e com a comunidade capoeirista.

Ressalto ainda que nosso trabalho continua evoluindo graças a Deus,  evolução essa que tem como base  valores morais pessoais que são extendidos a minha vida profissional.

O nome do nosso grupo diz muito sobre minha pessoa ,trabalho e meus discípulos " ponto " .

Reitero que tenho uma longa caminhada na capoeira e nela pude observar e presenciar diversas situações fúteis e nada agradáveis vinda de pessoas que tem o objetivo de diminuir a importância do nosso esporte perante a sociedade. Venho desde sempre batendo de frente, sendo contra a desvalorização da capoeira, mostrando a crescente inversão de valores e costumes que tentam difamar e caluniar a capoeira.

Tendo em vista nossa luta pela valorização e conscientização de que a capoeira luta tem sua história de respeito desde a época dos escravizados, chegou a hora de colocarmos um "PONTO" final em tudo que tenta desvaloriza-la ou deturpa-la.

Agora com um novo " PONTO " de partida seguiremos com nosso trabalho, sempre respeitando a todas e todos, a essência,  a cultura e tradição da nossa capoeira.

Um salve a todos os Mestres que vieram antes e a todos os antepassados.

Ass: Mestre Panaca

 

grupo-capoeira-ponto.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://capoeira-abc.blog.hu/api/trackback/id/tr1018312747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása